Damerna kliver in i höstsäsongen!
2021-07-30 10:35

Det kommer bli en hektiskt höst för damerna med två-tre matcher i veckan nästintill hela hösten, men truppen är redo och först väntar Dalhem IF borta på Gotland. Så är ni på semester ute på ön så vet ni vart ni ska infinna er på tisdag 14:30!

Om inte annat så ses vi på Sätra Bollplan i höst.

Stabil seger för damerna och ha en fin sommar!
2021-07-11 22:37
Nu går även damerna på sommaruppehåll efter en stabil seger mot Dalhem med 3-1 där Sätra var numret större matchen igenom.

Vi börjar bra i första halvlek och tar kommando direkt, även om spelet inte alltid är perfekt i den extrema värmen (som vi nu börjar bli vana med) så kommer vi in i motståndarnas straffområde väldigt ofta och det leder till att vi leder med 2-0 i halvtid även om vi känner att det borde varit fler mål framåt efter stolpskott, frilägen och en uppenbar straffsituation. Vi ska inte heller förminska Dalhem som försöker spela och kommer till ett par bra lägen som Bella i målet hanterar med bravur.

I halvtid så har vi blivit tvingade till två byten där inhopparna gör det riktigt bra och vi fortsätter att ta oss in Dalhems straffområde gång på gång, men vi krånglar till det en aning. Tillslut så kommer även 3-0 och nu känns det stabilt, men även efter målet så har vi ett stolpskott och ett par inspel som bör leda till något bättre, men det är mål som räknas i fotboll. Häromkring så gör Dalhem 3-1 på en målchans som vi egentligen har väldigt bra kontroll på, men som vi lite oturligt blir straffade på efter olyckligt misstag. Därefter så lyckas vi hantera Dalhems anstormning med bravur och kan spela av matchen utan större problem och där samtliga fem inhoppare gör det bra.

Vi vill även lyfta två saker och det ena är Stina som gör 2 mål och att vi startat med minst 6 st tonåringar i varje match den här våren och är något som bådar riktigt gott!

Ha en fantastiskt sommar nu Sätrafamiljen och vill även slå ett slag för er som är hemma att spontanfotbollen pågår fortsatt hela sommaren på Sätra BP. Måndagar, onsdagar och fredagar klockan 10-12 för er som går i lågstadiet samt 13-15 för er som går i mellanstadiet och högstadiet.

Sista matchen innan uppehållet!
2021-07-06 14:13
Nu på lördag så spelar damerna sin sista match innan sommaruppehållet när Dalhem IF från Gotland kommer på besök. Observera matchstart 14:00.

Framåt Sätra!
Vinst för damerna i värmen!
2021-07-05 14:09
Ännu en helg i värmen och vanligtvis spelar damerna inte såhär sent in på sommaren, men det är ett annorlunda år och spelarna har fått trolla för att få ihop sina semestrar. Inte nog med det så spelar vi även match nu på kommande lördag som ett av två lag i serien (resterande lag har gått på uppehåll), man kan säga att vi fick ta den stora smällen för att få ihop serien när inte alla lag har möjlighet att spela på vardagar (av naturliga skäl).

Hur som helst, match i värmen igen på Sätra BP och spelarna kommer ut på planen, men verkar ha glömt fötterna i omklädningsrummet för första 20 så gör vi bland våra sämre minuterar under säsongen och ska vara glada (och tacka Bella i målet) att vi inte släpper in något mål för Viljan kan tacka och ta emot för alla misstag vi gör i speluppbyggnaden.

Efter 20 minuter så är det dock Sätra för hela slanten utöver några uppstickare från IK Viljans väldigt duktiga nr 21 som har en härlig förmåga att få med sig bollen. Vi gör ett och två mål, men har bud på flera efter två hörnor som dansar på mållinjen och ett par frilägen som vi inte lyckades förvalta.

I andra halvlek så är det mest kamp mot värmen och det kan matchbilden nog bekräfta, men vi kontrollerar denna och kommer till väldigt många lägen även om vi krånglar till det på sista tredjedelen. 3-0 kommer tillslut och matchen känns därefter ganska stängd även om IK Viljan gör ett mål på tilläggstid av just deras duktiga anfallare. Trist att vi inte håller nollan, men tre poäng är tre poäng och starkt kämpat av tjejerna!

På lördag är det dags igen, då kommer Dalhem från Gotland på besök, 14:00 på Sätra Bollplan!

Spontanfotboll på Sätra Bollplan hela sommaren!
2021-06-30 23:55

Välkomna till Sätra Bollplan under hela sommaren och häng med våra fantastiska ledare.