Köp Bingolotter här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sätra SK
Hela söderorts flick-och damfotboll!
Börja spela fotboll hos oss!
 
Damlaget utesluts från seriespel efter lämnad walk over
2023-08-05 12:00

Den 29/7 lämnade Sätra Sportklubb in en WO-anmälan till matchen mot Mälarhöjden-Hägersten FF i Division 2 Östra Svealand, grunden till det beslutet var att antalet tillgängliga spelare till matchen var för lågt. 

När en WO lämnas i samband med tävlingar på nationell förbundsnivå så innebär det per automatik att man utesluts ur serien man tillhör, något som dock inte gäller i serier som är kopplade till distriktsförbunden, i dessa serier så får man lämna en WO och kan återinträda tillbaks i serien direkt mot en avgift. 

Division 2 Östra Svealand tillhör dock en gråzon mellan Svenska Fotbollsförbundets nationella serier och Distriktsförbundets serier. Med andra ord så var vi väl medvetna om att risken för uteslutning fanns. Men förhoppningen ställdes till en framställan som skickades in till ansvarigt förbund där vi poängterade att vi försökt flytta matchen, men att berörd motståndare inte velat gå med på det. Samt att vi gett ett underlag som visade att vi kommer kunna fortsätta säsongen utan förhinder kopplat till spelarbrist.  

Beskedet på framställan blev tyvärr negativt och det innebär att vårt damlag utesluts ur serien.  

Huvudorsaken till att det blivit som det blivit är att Sätras damlag blivit beroende av att ständigt rekrytera externa spelare, vilket är svårt och utmanande. Bryggan mellan ungdom och Dam har inte vuxit ihop på ett organiskt sätt, vilket gör att vi inte kan fylla upp truppen hållbart med egna spelare.  

Det här ett Ett tufft besked för oss, men det har varit en risk som funnits genom åren och som finns för många klubbar som inte har tillräckligt stor ungdomsverksamhet. För oss är det av yttersta vikt att fortsätta vårt arbete med att säkerställa att vår ungdomsverksamhet blir bättre och starkare, så att fler tjejer börjar spela fotboll och fortsätter spela fotboll längre. För det är vårt huvudmål som förening, att tjejerna i Sätra med områden i omnejd får en trygg miljö att vara i. 

Med det huvudmålet så är det naturligt att också fortsätta ha ett damlag. Hur det kommer se ut ifrån säsongen 2024 återstår att se när alla bitar faller på plats.

Just nu prioriterar vi två saker. Fortsätta utveckla och stärka upp ungdomsverksamheten samt se till att våra spelare i damlaget fortsätter i en alternativ miljö under hösten, så att vi förhoppningsvis ser så många som möjligt på Sätra Bollplan under nystarten 2024.  

 

    

2023-04-11 23:11
 
Förlust mot Stuvsta
2021-11-01 10:06

Damerna tog sig till Stuvsta IP i lördags med ett decimerat manskap och nya konstellationer i flera lagdelar, men tjejerna var taggade och redo för uppgiften. 

 

Sätra skapar en hel del farligheter direkt, men lyckas inte förvalta de chanser vi får och istället så gör Stuvsta ett snyggt 1-0 mål. Sätra fortsätter att gnugga på och har många chanser, men avsluten blev inte riktigt hundra, man märker att det är ett lag i medgång och ett lag i motgång på planen. Vi får inget gratis och det var även tufft att vi fick göra två tidiga byten i matchen på grund av skador. 

 

I andra halvlek så fortsätter Sätra skapa en hel del, men om inte ribban var i vägen så var det en duktig målvakt eller uppoffrande Stuvsta spelare. Och med kvalitén som finns i Stuvsta så skapade även dem bra lägen, även om jag skulle säga att det var klar chansmässig favör till Sätra.

 

I slutminuten så stänger även Stuvsta matchen när man kontrar in 2-0, vilket även blir slutresultatet. 

 

Väldigt tufft för tjejerna och vi behöver nu se till att vinna mot Enskede alternativt att Dalhem chockar Segeltorp i sista omgången för att vi ska hänga kvar i division 1 nästa år. 

 

Nya tag! 

MOT NYTT KONTRAKT!
2021-10-25 12:20
 
Delad pott mot Segeltorp
2021-10-25 12:15
Sätra och Segeltorp fick i lördags dela på poängen efter en tight och tuff match.
Nu väntar matcher mot Stuvsta och Enskede kommande helger där vi måste se till att tre poäng i någon av matcherna för att inte vara beroende av några andra resultat.
 
Det fixar tjejerna tillsammans med ert stöd!
 
Framåt Sätra!!
Nyheter från våra lag
Seniorlag, 10/04 05:58 
Seniorlag, 08/04 06:00 
Seniorlag, 06/04 16:00 
Seniorlag, 01/04 15:29 
 
Våra sponsorer
SOCIALA MEDIER