Köp Bingolotter här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sätra SK
Hela söderorts flick-och damfotboll!

Sätra Sportklubb är idag en verksamhet som bedrivs av ett stort engagemang och med ett socialt ansvarstagande att göra världen till en lite bättre plats för oss alla, men vi börjar med tjejer och fotboll. Sätra har idag 10 lag med spelare i åldrarna 5-35 år gamla, där vi har fotbollsskolan i längst ner i rötterna och damlaget i division 1 på toppen av organisationen. 


Vår verksamhet bedrivs på Sätra Bollplan (längs Skärholmsvägen mellan Sätra och Skärholmen), en idyllisk fotbollsplan med ett öppet och välkomnade klubbhus där tryggheten och glädjen genomsyrar. 


Fotboll är sporten vi bedriver där utbildningen, glädjen och gemenskapen står i centrum, men verksamheten är så mycket mer. Här formas unga kvinnor till framtidens ledare, morgondagens fotbollsspelare och förebilder på löpande band. 


Sätras ungdomslag bedrivs idag utav majoriteten unga kvinnor som får möjligheten att påverka nästa generation som fotbollsspelare och medmänniskor. Vi ser även till att dessa unga kvinnor får rätt verktyg och stöd för att ha ett så bra ledarskap som möjligt. Samtidigt där våra unga ledare får nytta av sina egna färska perspektiv på hur samhället är för unga tjejer idag.  


Våra ledare utbildas kontinuerligt för att ha en så gedigen fotbollsutbildning som möjligt, men samtidigt utbildas dom jämt inom ledarskap och hållbar utveckling. Vi gör vårt yttersta för att säkerställa att vår verksamhet andas integration, jämställdhet, gemenskap och glädje i alla föreningens lag. 


Vårt damlag spelar i division 1 och är toppen på verksamheten, men långtifrån den viktigaste, hela verksamheten hör ihop och alla delar är lika viktiga. Vi tror att det är av yttersta vikt att ha ett framgångsrikt damlag av flera olika skäl, men framförallt för att vi vill behålla alla dessa unga tjejer som lyckas i förorten att fortsätta finnas här ett litet tag till (innan dom blir för bra för den nivån vi kan erbjuda). Vi vet att dessa damlagsspelare är enormt viktiga som förebilder för dom yngre tjejerna som rör sig i Sätra-området och samhället behöver starka kvinnliga förebilder, framförallt i socioekonomiskt utsatta områden.


 
Våra sponsorer
SOCIALA MEDIER