SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sätra SK
Hela söderorts flick-och damfotboll!

Sätra Sportklubb grundades 1967 i namnet Sätrahöjdens IF och var en förening med ett flertal olika idrotter, men fotboll och bandy var sporterna som växte sig starkast och var dom som förblev 10 år efter grundandet, även om fotbollen strax därefter blev Sätras enda verksamhet.


Sätrahöjdens IF blir Sätra Sportklubb och en framgångsrik fotbollsförening på damsidan träder fram med spel i dåvarande högsta divisionen i Sverige, tre säsonger i följd. 


Att Sätra Sportklubb växte sig starkt på dam och flicksidan blev ganska naturligt, området växte så det knakade och IFK Stockholm hade en stark verksamhet på pojksidan. Sätra Sportklubb blev fotbollsföreningen för tjejerna längs röda linjen och så blev det även rent formellt, på 80 talet så tog Sätra beslutet att bli en renodlad fotbollsförening för flickor och damer, vi blev en nästintill unik förening i Stockholm. 


Klubbhuset växer fram som är byggt av egna medel och människors fantastiska ideella arbete som skapade en plattform för tjejerna att växa som människor och fotbollsspelare. Klubbhuset har bidragit med stabilitet och hållbarhet i föreningen som även gjort Sätra Bollplan till en fotbollsidyll.  


Sätra SK fortsätter att skapa en stark framåtanda med spel i dom högre divisionerna på både 2000-talet och 2010-talet även om området utvecklats och förutsättningarna förändrats så har Sätra fått upp starka årskullar som genererat nya damlagsspelare. Områdets förändring har även skapat nya utmaningar att tänka integration och hållbarhet, vilket idag genomsyrar alla föreningens lag. 


Det finns en rad profiler i Sätras historia som lämnat avtryck. Alltifrån spelare, ledare, styrelse och övrigt folk som stått klubben nära och format den grund med de förutsättningar vi har idag. Ingen nämnd - ingen glömd! 


 
Våra sponsorer
SOCIALA MEDIER