Stötta Sätra SK i Coronakrisen - BLI STÖDSUPPORTER - Swisha valfritt belopp till 1235771761
Om klubben

Sätra SK är en unik förening i Stockholm eftersom hela verksamheten är uppbyggd kring dam- och flickfotboll. I och med denna fokusering så riktas all uppmärksamhet i klubben mot dam- och flickor och det finns ingen konkurrens med herrar som i många andra föreningar.

Sätra SK har 2020 ett damlag som spelar i division 1, och ett ambitionslag i J17 samt ett F16/19 lag. Därtill har föreningen en bred ungdomsverksamhet från F07 ner till F13.

Sätra SK hämtar sina spelare främst från de Sydvästra Stockholm. Huvudsakligen kommer ungdomsspelarna från Hägersten, Mälarhöjden, Västertorp, Bredäng, Sätra, Fruängen, Segeltorp, Skärholmen och Vårberg.

Ungdomsverksamheten är den bärande delen av föreningen och det år när tjejerna fyller sex år som de ges möjlighet att komma till föreningen. I en verksamhet som kallas Fotbollsskolan får de allra yngsta lära sig grunderna i att träna och spela fotboll. Därefter skapas lag för varje årskull.

Inom Stockholms ungdomsseriesystem "Sanktan" har klubbens lag genom åren spelat hela 17 finaler.