Hela söderorts flick-och damfotboll!
Damlag
Oavgjort i seriepremiären
2022-04-10 05:58

Efter en lång försäsong var det äntligen dags för seriepremiär under lördagen, och i den första matchen för säsongen i seriespelet begav vi oss till Nyköping för ett möte med IK Tun. Premiärer är alltid speciella och denna match var inget undantag. Det var kallt, en hel del snöfall och nerver som präglade matchbilden på Rosvallas konstgräs. Matchen slutar till slut oavgjord efter en chansfattig och spelmässigt medioker match, och därför känns också slutresultatet rättvist.

Första halvlek inleder IK Tun bäst. Det syns att vi lider av premiärnerver då vi är både osynkade och har problem med det rent tekniska i både passnings- och positionsspelet. Dock så skapar inte hemmalaget några direkta målchanser värt namnet, och det är egentligen något som genomsyrar hela matchen. Vi jobbar oss in i matchen efter att vi flyttat upp laget något högre upp i banan, och det är också då vi börjar hota mer. Den hetaste målchansen skapar ändå Sätra SK under första halvlek. Stephanie löper sig loss och hamnar i ett friläge med målvakten, men tyvärr, för vår del, lyckas vi inte förvalta läget. När domaren blåser av för halvtidsvila kan vi konstatera att få klara målchanser skapats åt något håll på fotbollsplanen, och därför känns det helt logiskt att det står 0-0 i halvtid.

Andra halvlek inleds på samma sätt som första halvlek, nämligen att IK Tun inleder bäst. Nu försöker man trycka tillbaka oss, och det gör man på sätt och vis också, men fortfarande lyser de riktigt farliga målchanserna med sin frånvaro. Den hetaste målchansen i andra halvlek skapas när en spelare i IK Tun driver bollen inåt i banan från högerkanten och hamnar i ett friläge, men vinkeln är inte den bästa och skottet hamnar utanför. Några större farligheter skapas inte under resterande del av andra halvlek, och matchen slutar oavgjort.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi inte gör vår bästa match. Vi känns lite osynkade, vilket vi inte märkt av i tidigare matcher på försäsongen. Samtidigt märks det tydliga tecken på premiärnerver, och det är också förståeligt. Att matchen slutar oavgjort känns väldigt logiskt, och även rättvist, då inget av lagen skapar de riktigt heta målchanserna. Det är trots allt en styrka att vi får med oss poäng hem när inte spelet fungerar som vi vill, och spelarna ska också ha en stor eloge för kämpaviljan som finns i laget! Slutligen måste vi hylla Linn Malmberg som är helt fantastisk under matchen. Hon är stark i positions-, passnings- och duellspelet under hela matchen mot IK Tun, och det är riktigt roligt att se!

Nu blickar vi framåt mot hemmapremiären mot Enskede IK på onsdag. Det ser vi fram emot!