Sätra SK
Hela söderorts flick-och damfotboll!
En vinst och ett kryss!
2021-08-23 10:17
Damerna har precis klivit ur en intensiv period med 5 matcher på 14 dagar med blandade resultat och trötta kroppar, men vi återgår till ett normalt matchande denna vecka åtminstone.

I veckan som gick mötte vi Tyresö i en match där båda lagen ställer upp med väldigt unga elvor på banan och efter lite uträkning så har Sätra en snittålder på 18,7 och Tyresö 18,8. Lite meningslös fakta kanske, men tillräckligt imponerade att vara värt att nämna. Matchen i sig var fartfylld och Sätra jobbar på att vara kompakta i försvarsspelet, där man fokuserar på att stänga ytor och straffa Tyresö vid rätt lägen, vilket man även lyckas med då vi skapar ett gäng riktigt bra lägen både genom omställningar, men även genom etablerat anfallsspel. Dock lyckas vi inte riktigt förvalta lägena vi får, men med en ganska klar favör till Sätra efter första halvlek sätt till målchanser, men även till spelet första 30.

I andra halvlek så äger Tyresö mycket boll, men det Tyresö skapar räddar Bella utan några större konstigheter istället är det vi som sticker upp och gör 1-0 genom en vacker lobb från Ida när hon smiter mellan back och målvakt. Slutresultatet blir även 1-0 till Sätra genom en fantastisk arbetsinsats från samtliga spelare där alla offrade sig rejält i matchen som allmänhet men i Tyresös slutforcering i synnerhet.

Ny match på lördagen mot Stuvsta, ett lag som vi är välbekanta med även om vi inte riktigt mötts på senare år.

En match som vi rivstartar första 25 och där butiken egentligen kanske borde varit stängd, för de målchanserna vi bränner är så 100 procentiga man kan komma, men det har blivit vårt signum lite i år, vi har väldigt svårt att göra mål. Istället är det Stuvsta som gör 0-1 och efter det så utjämnas matchen där båda lagen skapar lika mycket och vi lyckas kvittera genom en vacker prestation från Stina.

1-1 i halvtid och i andra halvlek så tar Stuvsta över spelmässigt och vi får jaga en hel del, där vi även släpper till en hel del avslut utifrån varav ett sitter i underliggaren och är riktigt nära på att bli ett vackert mål. Vi har ett gäng fina omställningslägen men som renderar ut mestadels ingenting även om vi har ett par "grötsituationer" som med lite tur kunnat gå in, vilket kanske hade varit lite orättvist sätt till andra halvlek, men definitivt rättvist sätt till vår chanskavalkad i första halvlek.

Slutresultat 1-1.

Ny vecka och bortamatch mot Smedby på lördag, kul ska det bli!

2023-04-11 23:11
Förlust mot Stuvsta2021-11-01 10:06
MOT NYTT KONTRAKT! 2021-10-25 12:20
Delad pott mot Segeltorp2021-10-25 12:15
Ny match på lördag! 2021-10-04 13:25
Tack! 2021-10-04 13:08
Ny match på lördag! 2021-09-30 09:05