SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sätra SK
Hela söderorts flick-och damfotboll!
Hallå Sätrafamiljen, här kommer en halvårssummering från sportchef Krispin
2019-07-24 18:15

Nu har det gått över 6 månader in i mitt arbete i Sätra och det börjar bli dags för en halvårssummering.


Intresset och stödet till Sätra SK är enormt, både här på sociala medier och på bollplan, vilket är extremt roligt. Med det vill jag även ge er en större insyn i mitt arbete och utveckla varför säsongen sett ut som den gjort.


Det hela börjar i Januari och vi var i full rulle med futsalsäsongen(vilket jag hade ansvar för). Här råder det ganska tydligt att det är något som inte riktigt stämmer i föreningen, många starka viljor som tycker olika och det var många som ville peka finger över diverse problem, men faktumet var ganska tydligt och det var spelarbrist i Sätra SK, det fanns inte tillräckligt med spelare att forma en stark trupp nog för både division 1 och division 2. Samtidigt så var det ganska tydligt att det fanns konflikter i truppen som var olösta. Vilket kan kännas lustigt efter Sätras bästa resultatmässiga säsong, men det var två faktum och en verklighet. Här sker en rad incidenter som gör att jag får frågan att bli sportchef för Sätra SK, efter kort betänkte tid tackar jag ja och vänder mitt liv upp och ner på samma gång, för när jag gör något så kliver jag in helhjärtat och lite till.


Min första tid som sportchef var allt annat än frid och fröjd, enormt mycket tid får läggas ned på att fråga alla spelare om hur dom känner och vad dom tycker för att få mig en helhetsbild samt bekanta mig med alla. Samtidigt så pågår en jakt på att få i spelare, där jag inser ganska fort att det kommer bli svårt i februari och allt fler trupper känns klara så det blir att ringa runt till spelare vars framtid är osäker och det var en liten skara men som jag gjorde mitt bästa för att rekrytera, men som sagt snabbt insåg jag att det här kommer bli svårt. Det gjorde det inte bättre att tre långtidsskador blev verklighet under min första tid.

Mitt i allt så står jag även utan tränare och lagledare, en följetång av meningsskiljaktigheter och här hade jag önskat ett annat utfall men jag personligen hade svårt att påverka det. Jag blev tvungen att blicka framåt.


Nu behöver jag rekrytera tränare, spelare, lagledare och materialansvarig som ska bemanna div 1, div 2 och f16-19 serien, samtidigt som träningarna skulle hållas på Stadshagen, Spånga och i Västertorpshallen. Karusellen var igång helt enkelt och processerna för att hitta tränare satt i rullning. Här jobbade jag brett och stort för att se över alla tänkbara kandidater som skulle matcha gruppens önskemål och det visade sig direkt att bli väldigt svårt. Det finns inga enkla lösningar och dom namnen som dök upp i denna tid var inte riktigt optimala för gruppen. Jag fick fortsätta köra på och i början på mars så får jag en vändning i mitt arbete som känt ganska hopplöst och jag får Sheila på tåget, en person som jag följt i många år när hon sprungit på Stadion och jag visste precis vad jag fick in för kunskap om fotboll i utförandet och då återstår det bara att se hur det praktiska och teoretiska utlärandet är.


I mitten på mars så var jag tvungen att ta ett beslut, 3 veckor före premiär, hur gör vi? Och då blev lösning att jag kliver på och kör som tillförordnad huvudtränare med Sheila som assisterande och Denise som målvaktstränare. Förutsättningarna var allt annat än optimala, få spelare, tunn tränarstab och samtidigt oprövad. Här var samtidigt spelarna fullt med i processen och stödet kändes hållbart.

Spelarna är Sätra, Sätra är spelarnas klubb, utan dom är vi ingenting och så är det. När en del av stommen från förra året någonstans började ta ett ansvar utöver det vanliga. Framförallt började hjälpa mig med saker som absolut inte tillhörde deras bord så fick jag signaler att det är definitivt inte bara jag som är mån om att Sätra ska ta sig tillbaka och bli en stark förening igen. Nu snackar vi spelare som skulle kunna gå in vilken startelva som helst i division 1 och när dom accepterar kaoset så fick jag tillräckliga signaler att fortsätta mitt engagemang köra stenhårt på att bygga upp Sätra igen, med en tydlig hållbarhetsstrategi och långsiktig samt kortsiktig plan.


Vi går in i april och vi har premiär i div 1 och i f16-19 serien, i div 1 så går vi in och plockar de poängen vi ska och får en bra start vilket var viktigt. I f16-19 så vet jag om att får vi inte in en 7-8 spelare i det åldersspannet så kommer vi endast kunna matcha den serien i april (div 2 startar i slutet på april), så i den serien kan jag matcha dom damlagsspelarna födda 00 och senare som inte får speltid i div 1. På så vis kunde vi även göra starka resultat i den serien också, men i början på maj så har vi fått in två nya spelare och det betyder att vi är 10 st totalt i juniortruppen, där aktiviteten på dessa spelare var varierad. Samtidigt har vi fått in Oliver som ansvarade för juniortruppen och skapade en rejäl avlastning för mig och med Oliver fick vi in en riktigt bra instruktör, men det skapade fortfarande inga nya spelare. Vi står inför det faktum som jag meddelande styrelsen redan i mars att vi måste dra oss ur f16-19 när div 2 drar igång.


Här jobbar jag för att hitta alternativa lösningar för juniorerna, jag samtalar med andra klubbar för att ge alla olika alternativ. Här bestämmer sig alla junior att dom vill vara kvar i Sätra och hjälpa mig och framförallt är vi alla medvetna om att dom kommer behöva matchas i div 2 för att vi ens ska kunna ha ett lag där.


Vi går in i maj och här duggar matcherna tätt, vi får svårt att få ihop division 2 laget på grund av spelarbrist, speciellt i våra tre bortamatcher i Uppsala som två dessutom krockar med div 1 matcher, en riktigt härlig utmaning helt enkelt. Jag får lära mig att trolla, spela matcher utan avbytare i båda serierna och hoppas att inget galet händer. Men massa galna saker händer, i mitten/slutet på maj så åker vi på en hel del sjukdomar och skador vilket påverkar helheten avsevärt, det betyder att vi har en period i div 1 där vi saknar hela vårt ordinarie mittfält och får laborera ordentligt, med en tunn trupp så blir det svårt och resultaten haltade rejält. Detta ger såklart stora konsekvenser för div 2, där kräftgången redan var ett faktum, men vecka ut och vecka in så gör tjejerna inspirerande krigarinsatser och deras moral växer och det är viktigt att ta med sig, att någonstans se det lärorika i en sådan situation.


I Juni så fortsätter utmaningarna med matchkrockar som vi inte kunnat påverka, i denna period så har vi likt andra lag problem med studentfirande, skador och folk som checkat ut för semester lite för tidigt. Det summerar även vart fokuset legat i helheten hos gruppen, även om en rad individer visat att dom bryr sig sjukt mycket och det gör mig väldigt glad och det gör att vi kommer kunna bygga framtiden stark på riktigt.


Vi klarar av vårsäsongen med nöd och näppe, men någonstans får vi summera det hela med att säga att vi har haft 7 debutanter i division 1, 10 debutanter i div 2 och det sätter sin prägel på helheten och nånstans är jag resultatmässigt tillfredsställd sett till förutsättningar.


Här börjar man undra, varför spelar vi i div 2? Och ja, i år så finns det inget svar, även förra året har jag fått höra att det var ett jäkla meckande för att få ihop det och då försvinner syftet, men det finns ett syfte och det finns ett långsiktigt syfte med div 2 och därför har vi valt att ge det en chans och inte behöva tappa fler spelare som inte riktigt har div 1 nivå i sig. Vi vill vara en förening som erbjuder en utveckling, en organisation där du kan ta steget till att bli en riktigt bra fotbollsspelare och då är ett farmarlag i div 2 nästintill unikt och en riktigt bra förutsättning att ha om den används rätt.


Våren är avklarad och jag kan andas lite, men nu börjar jobbet att göra hösten bekvämare. Bygga en stark stab för div 1 och div 2. Samtidigt som jobbet börjar för att jobba mot 2020, vilket har inneburit möten i Stockholm Stadshus, förhandla med leverantörer och stämma av med potentiella sponsorer. För Sätra SK är en framtidsklubb, vi är unika och vi tror att folk vill vara med och bidra till att flickor och damer får bra förutsättningar att lyckats. Att man får möjlighet att lyckas här, att vi kan vara med och bidra till att skapa kvinnliga förebilder i Sätra med omnejd och det tror jag stenhårt på.


Jag är så glad över stödet vi haft och det är även därför jag skriver den här halvårssummeringen för att ge er den insyn ni förtjänar och på så sätt skapa en förståelse för vad vi gått igenom och går igenom. För vi behöver alla er, mer än någonsin då ert stöd betyder extremt mycket för oss. För vi vet om att det är så många mer som bryr sig än bara vi.


Viktigt för mig är även att poängtera att en del spelares engagemang i klubben varit fantastiskt, allt från att ha coachat div 2 matcher när vi inte fått ihop det, till att ta hand om material och funnits där för mig när det varit fysiskt omöjligt att få ihop det med mitt heltidsjobb utöver detta. Nu är vi dock i en fas där vi fått en möjlighet att bygga en verksamhet som kommer ge en tydlig tillväxt och hållbarhet. Vi kommer att starta upp ett F17-lag där vi kommer forma morgondagens elitspelare, vilket har varit något som efterfrågats länge (mer info om detta kommer snart). Vi har även ett gäng nyförvärv som kommer att presenteras tillsammans med ledarstabsförrändringar, med andra ord kommer det komma en hel del roliga nyheter som jag tror stenhårt på och som kommer innebära en tydligare struktur och organisation som kommer innebära att vi blir attraktivare samt att jag får spara min röst lite under matcherna. 


Vi ses på Bollplan, 

Tillsammans är vi Sätra SK.


Krispin Kuoppala

Krispin@satrask.se  

 

 


Nyhetsarkiv
2023-04-11 23:11
Förlust mot Stuvsta2021-11-01 10:06
MOT NYTT KONTRAKT! 2021-10-25 12:20
Delad pott mot Segeltorp2021-10-25 12:15
Ny match på lördag! 2021-10-04 13:25
Tack! 2021-10-04 13:08
Ny match på lördag! 2021-09-30 09:05
SÄTRA SK - HAMMARBY IF 2021-09-27 14:11
Ny match för damerna!2021-09-21 12:41
Snart vänder det! 2021-09-13 10:33
Ny match på lördag! 2021-09-08 13:02
Ny match på lördag!2021-09-01 08:11
Tuff lördag!2021-08-29 21:28
2021-08-26 17:52
En vinst och ett kryss! 2021-08-23 10:17
Tack Krispin!2021-08-20 13:05
Nu vänder vi trenden! 2021-08-13 12:24
Förlust mot IK Tun2021-08-08 11:01
Kryss på Gotland!2021-08-04 10:27
2021-06-24 10:44
Vi ses på onsdag!2021-06-21 12:24
NYA TAG! 2021-06-20 23:44
Ny match för damerna! 2021-06-17 13:50
Vinst för damerna! 2021-06-13 22:42
Sedan 1967!2021-05-24 10:04
Som vi längtat! 2021-05-07 11:40
Bli stödmedlem 20212021-05-03 14:19
Magnolia förlänger!2021-02-25 23:33
Välkommen till Sätra!2021-02-23 10:51
Välkommen till Sätra!2021-02-23 10:51
Är du företagare?2021-01-15 10:29
2020-12-14 17:56
22:a säsongen i Sätra!2020-12-05 10:06
SERIEINDELNING 20212020-12-02 10:09
Intresseanmälan F172020-11-09 11:20
För Ove Törnblom2020-10-30 21:54
Guld till Stockholm! 2020-10-22 22:13
2020-10-08 14:57
2020-10-06 10:01
2020-10-04 01:13
2020-09-20 19:01
2020-09-19 01:27
2020-09-12 17:15
2020-09-10 09:15
2020-09-06 11:25
2020-09-05 07:13
2020-08-29 21:07
2020-08-22 23:54
2020-08-21 17:13
2020-08-21 10:22
2020-08-16 22:24
2020-08-11 09:57
2020-08-07 21:05
2020-08-04 15:14
Sommaröverraskning2020-06-30 18:44
Seger i hemmapremiären!2020-06-27 19:15
Välkommen Mikael! 2020-06-23 22:46
Sommarfotbollsskola 20202020-06-18 16:08
Äntligen!🧡🖤2020-06-12 23:38
2020-04-13 23:46
2020-04-13 23:31
2020-04-13 23:03
2020-04-13 23:01
2020-04-13 16:39
Angående COVID-19 2020-03-11 23:43
2020-03-10 22:01
2020-03-04 21:51
2020-03-04 12:58
2020-02-19 17:01
2020-01-04 21:29
2020-01-01 21:09
2020-01-01 19:46
2019-12-24 16:20
2019-12-21 15:24
2019-12-14 22:16
2019-11-28 23:40
Vi ses imorgon! 2019-11-01 13:25
Ny sponsor 20202019-10-24 09:55
2019-08-27 15:29
2019-08-14 01:12
2019-08-08 17:58
Hoda är Tillbaka! 2019-08-08 17:54
Välkomna till Sätra! 2019-08-07 16:38
Välkommen Sheila! 2019-03-30 13:00
Ny Sportchef i Sätra SK2019-01-31 18:39
Vi behöver din hjälp2018-06-26 09:22
Spelare sökes2018-06-20 16:32
Magnolia Bostad2018-02-26 09:57
 
Våra sponsorer
SOCIALA MEDIER