Matchnummer: 040107028
Samling:12:00
Dalhem borta
2018-05-27 23:05

Stabil 4-0 seger mot ett motstånd som har svårt att skapa farligheter mot våran defensiv.

Vi ställs inför 3 svårigheter inför matchen

• Vädret (precis som överallt i sverige nästintill tropisk värme)
  • Naturgräs (jätte fin plan men oerhört torrt gräs som gör att bollen studsar väldigt lätt)
  • Ett motstånd som slåss för sin överlevnad och kommer ge allt oavsett vad.

Vi inleder matchen helt okej där det tyvärr är lite för många bollar i luften från våran sida där vi har svårt att få ner bollen på marken och låta bollen göra jobbet. Vi får heller ingen hjälp av Dalhem som gärna använder det längre alternativet med bollar i luften mot vår backlinje. De gör det också problematiskt att varje "död boll" blir till en bolljakt där tyvärr tid och intensitet försvinner..

Vi har några halvlägen i inledningen där man med lite flyt kunde fått till det, men känslan är att det bara är början och vi börjar bli mer och mer bekväma med planen. Även om avsluten vi gör i inledningen inte är några skolboksexempel så ser man intentionen och ambitionen lysa fram. Vi vill framåt, vi vill ha bollen, vi vågar ta ansvar!

Vi gör en spelvändning och hittar ut till Ines på högerkanten, som tunnlar sin motståndare och går förbi nästa på insidan, skjuter ett hårt skott med vänstern som målvakten har svårt att hålla fast i, Aleks hugger på returen och målbubblan är sprucken.. 1-0 minut 26 Härligt tjejer!

Vi har bollinnehavet, vi har chanserna, vi styr matchen det vi vill och vi vinner duellerna, solen lyser och vi gör detsamma på planen. Det ser bra ut men vi får inte bli för bekväma det är ju dock bara en 1-0 ledning.

Hanna får en djupledspassning målvakten rusar ut hanna petar den förbi målvakten och rullar enkelt in 2-0 minut 41.

Kort därefter får Linnea bollen efter att hon smugit ut på högerkanten, levererar en suverän boll där hon prickskjuter en djupledsgående Hanna på skallen, där gör hon inget fel utan trycker in den med kraft från straffpunkten. 3-0 minut 43. (Om Gareth Bales "bicicleta" var fin igår i Champions League finalen är det här målet lika fint, ojojoj vilket fotbollsmål).

3-0 i halvtid och vi säger under pausen att det ser bra ut och att vi inte ska springa för mycket i onödan i solen. Vi behöver inte fylla på med så mycket folk i alla anfall som vi gör utan vi kan ändra balansen i laget och spara på krafterna mer. Vi trycker även på vikten av att fortsätta hålla nollan och inte bjuda motståndare på chanser/mål.

Tillslut börjar andra halvlek och det känns som att vi är tillbaka till starten av säsongen.. vi bränner friläge på friläge, rakt på, utanför, ska runda målvakten men bollen går ut till inspark.. det vill sig inte! Vi får tyvärr två skador under matchen Hoda och Aleks kan båda två inte slutföra matchen och vi avslutar matchen utan avbytare. Men vad gör det när den här gruppen inte vet vad "hög belastning är"..

I minut 75 driver Ines förbi en högt stående backlinje och gör sig fri från halva plan, ska målbubblan i andra halvlek spricka nu? Tankarna går igenom huvudet och hon bestämmer sig för att lyfta bollen över en målvakt som är långt ute. Felträff (rakt i famnen) på naturgräset som inte studsar vår väg i avslutsfasen idag.. I minut 80 driver Hanna igenom på högersidan och tar sig in i straffområdet ner mot kortsidan och passar Ines som rusat framför sin motståndare, här gör vi inga fel!! 4-0 Härligt Ines!

Vi spelar av matchen och vinner komfortabelt med 4-0 där vi inte släpper till någon farlighet, förutom någon situation där vi har problem med studsen och nästan bjuder Dalhem på något, men vi reder upp det och ännu en 6 poängs-helg är kommen.

• Div1 Värmbol - Sätra 1-2
  • Div2 Dalhem - Sätra 0-4

Stor eloge till alla tjejer som bjuder gotlandspubliken på fotbollsgodis värt att titta på, Amelie i mål, Astrid Tilda Molly och Lilja i backlinjen, Kapten Anna Linnea och Hanna på mitten och våra forwards Evita Ines Amanda Aleks och Hoda, vår segerresa fortsätter!!

Vi tackar Dalhem och domartrion för matchen och blickar fram emot Triangeln borta nästa helg, äntligen, ska bli oerhört kul, det här har vi längtat efter!