SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sätra SK
Hela söderorts flick-och damfotboll!
Damlag
Sätra SK B
1 - 4
Älvsjö AIK FF B
Sätra SK B1 - 4Älvsjö AIK FF B

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 10 juni, 18:00
Plats:Sätra BP 1
Tävling:
Matchnummer: 040107040
Samling:16:30
Förlust mot Älvsjö B
2018-06-14 23:28

Inför matchen har vi fått lägga till några namn på den redan stora skade/sjuk-listan. Det gör att vi får möjligheten att kalla upp Melissa och Miranda från F16-19 laget som får debutera med 45 minuters spel vardera. 


Vi förväntar oss ett Älvsjö som är lite bittra och oerhört revansch sugna efter 3-0 förlusten på Sätra BP i Division 1 för ungefär 1 månad sedan. Väl på uppvärmningen ser vi att motståndarna vilat 5 startspelare i sin Division 1 trupp inför drabbningen med oss. Oerhört kul och inspirerande känner vi. 


Vi kommer ut på planen lite darrigt och skakigt första 10 minuterna.. till och med kanske första 15 minuterna. Ändå har vi en boll som är över mållinjen under den här svaga perioden, som blir tveksamt bortdömd. Det tog tid att känna av motståndarna hitta rätt i positionerna, och speciellt hitta rätt i vår nykomponerade backlinje med Astrid Molly Linnea och Patricia. 


Tillslut börjar vi få ordning på motståndarna och vårt eget spel och det blir jämnt ute på planen, nån chans åt båda håll. Derbykänslan i matchen är på topp och man kan känna betydelsen och innebörden av fighten, det är hetlevrat, högt tempo och en vilja hos alla spelare på planen som man njuter av att se från sidlinjen. Vi börjar ta över mer och mer, och vi känner att sista 20-25 i första halvleken är det vi som styr och ställer medan Älvsjö slår längre bollar på sina 3 centrala forwards som är farliga.


I våran bättre period kommer kallduschen.. vi drar på oss en lite onödig frispark där vi har spelare som ligger redo i understöd. (23 min) Frispark från bananen och deras frisparksskytt levererar en tekniskt fin frispark otagbar för Cornelia i målet. 


Här börjar vi skapa ännu mer chanser och det börjar hänga i luften.. "Aleks" får slita på topp mot 3 "mittbackar", hon vinner en nickduell mot 2 spelare som går till en friställd "Verra", från 25-30 meter gör hon en repris av uppvärmningsskotten, otagbart för målvakten seglar den in på vänster sida!! (29 min) 1-1 Härligt tjejer!!


I halvtid pratar vi om att vara noga med vart på planen vi tappar boll att ha goda marginaler i våran speluppbyggnad och göra misstagen på rätt ytor.. 


Vi startar halvleken bra och börjar stå för bollinnehavet och tempot i matchen, tyvärr gör vi en felpass på vår egen planhalva som friställer älvsjös forwards 2 vs 1. (49 min) I ett så bra läge missar inte förra årets skyttedrottning i Division 1 södra Svealand. Efter det här målet blir det tungt att komma igen en gång till..


Spelet är ganska jämnt lite övertag Älvsjö med sina ständiga längre bollar som skapar svårigheter.


(71 min) Vi får en hörna emot oss, Cornelia plockar ner den enkelt men blir knuffad och tappar bollen.. (Frispark?) Istället är en Älvsjö spelare först på bollen och styr in bollen i ett öppet mål 3-1.. det känns inte som att turen är på våran sida. Vi trycker på mer och mer och Älvsjö faller djupare och djupare och pendlar mellan sina farliga omställningar. 


(82 min) Tillslut får vi en omställning emot oss från offensiv hörna där älvsjö sätter upp bollen på denne så snabbe "Jennifer Sjösten" hon springer ifrån våra två spelare och är fri från halva plan, inget misstag här enkelt rullar hon in dagens sista mål 1-4.


Vi gör en bra match mot ett väldigt kvalificerat motstånd, vi tackar Älvsjö för den spännande utmaningen och blickar fram emot sista matchen på söndag borta mot Hällbybrunn 18:00 innan sommar uppehållet.


<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer
SOCIALA MEDIER