2018-05-21 18:07
På ett soligt Sätra BP möter vi ett starkt Stuvsta. Vi var rätt säkra på att stuvsta spelade åt 3-5-2 hållet och vi väljer att utmana dem i sitt eget spelsystem även om det är en första gång för oss.

Vi förväntar oss en matchbild där stuvsta inte kommer gå bort sig i första skedet och ha så många spelare som möjligt på rätt sida, också förväntar vi oss att det ska smälla en del i närkamperna både pga derbykänslan men också för att stuvsta är ett starkt lag. Vi satsar därför på lite mer styrka och närkampsspelare i spelaruttagningen.

Vi har lite svårt att komma in rätt i det från början, ska jag stöta/ska jag falla? Vi hade lite svårt att få kläm på Stuvsta, vi hamnade lite på mellanhand i pressen.. men till slut började det sitta och vi kunde bli mer bekväma över hela planen.

Första halvlek är ganska jämn och det blir mycket spel på mittenplan från båda håll, bra försvarsspel från båda lag där det är tillknäppt med målchanser. Vi har några halvchanser även Stuvsta har någon halvchans. I slutet på halvleken lyckas vi komma loss och få en rättvänd spelare framför motståndarens backlinje. Vi gör inget fel och sätter den perfekt i djupled på en sprintande "Ebbe". Målvakten rusar utanför straffområdet och vi känner att här har vi 1-0.. Amanda Ebbesson lyfter bollen öven den långa målvakten som blir träffad i ansiktet.. snöpligt, men man måste applådera målvaktsinsatsen här.

I halvtid pratar vi om vikten av att inte fastna på Stuvstas backlinje utan vi måste få bollen förbi dem så vi kan ta upp löpduellen med deras mittbackar. Även ha lite mer tålamod i vårat possessionspel, avlasta på kanterna en extra gång för att få motståndarna i förflyttning. Sist men inte minst det här är en derbymatch man bara vill vinna och man måste älska att spela sånna här matcher..!!

Vi går ut i andra halvlek med ett bättre självförtroende, och vi börjar ta för oss och vi börjar sätta våra villkor på matchen. Var vi vill att motståndarna ska få spela upp bollen, var vi vill äga bollen och vilka löpningar vi ska få ta mot mål. Om första halvlek är jämn så har vi tagit över andra halvlek rejält. Vi slarvar dock i speluppbyggnaden ibland och är nära att bli straffade.. Amelie räddar oss en gång när en "indianare" ger stuvsta ett friläge.

Därefter har vi chans på chans där vi känner att målen bara måste komma..?? Vi träffar stolpe/ribba, målisen räddar allt vi kommer med...! Men till slut kommer det förlösande 1-0 målet, "Ebbe" frispelar en Hanna som tar emot bollen med ansiktet och sedan placerar in bollen i vänster hörnet, (fan vad skönt!!). Patenterad mottagning som vi får vänta och se om det kan bli någon modetrend.

Tjejerna gör en grym insats och viljan att vinna i den här gruppen är enorm.

Dommaren blåser av och vi kan glädja oss åt en välförtjänt derbyseger. Vi tackar Stuvsta för den tuffa och jämna matchen och önskar dem lycka till i framtiden. Härnäst ser vi framemot en solig träningsvecka med gotlandsresa där vi kommer va sugna på att fortsätta trenden mot Dalhem.